Norrköping/Linköping

Polisinsatser ska minska ungdomsbrottslighet

För att minska ungdomsbrottsligheten i Skäggetorp i Linköping och Klockaretorpet i Norrköping ska polisen prioritera de båda bostadsområdena under det kommande året.

Enligt länspolismästare Mats Löving leder segregation och missbruk ofta leder till ungdomsbrottslighet, och man väljer därför att inrikta sig på just dessa två områden.

Flera händelser i de båda stadsdelarna fick genomslag i media förra året. I klockaretorpet besköts spårvagnsförare med luftvapen och flera personrån utförde, I Skäggetorp rapporterades om överfall, väpnade butiksrån och våldtäkter. I många av fallen låg ungdomar bakom.

Nu gör polisen en riktad insats mot dom båda stadsdelarna:

– Vi sluter avtal med kommunerna om att prioritera just de två områden där vi kan samla och kraftsamla resurser mot just dem de två områdena för att i tid förebygga besvärligheter och brott, säger länspolismästare Mats Löving.

Polisens insatser innebär inte bara att fler poliser kommer att vara synliga, utan polisen ska också samarbeta mer med fältassistenter och skolan i de båda bostadsområdena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".