Paul Håkansson

Paul Håkansson lämnar landstinget

Det före detta landstingsrådet Paul Håkansson lämnar arbetet som gruppledare för socialdemokraterna i landstinget.

Han slutar sin tjänst den 1 mars och ska istället jobba för Östgötatrafiken.

Paul Håkansson har fått en tjänst på Östgötatrafiken som han inte tycker går att förena med det politiska uppdraget.

- Där kommer jag att jobba med kollektivtrafikens infrastruktur och i det ingår att träffa kommun- och landstingspolitiker, och då skulle det bli en väldigt splittrad roll om jag samtidigt var ledande politisk företrädare och ansvarig tjänsteman.

Paul Håkansson har ägnat sig åt landstingspolitik i nästan 20 år och efter valet valde han att inte kandidera som en post som heltidspolitiker. Med det är med viss ledsamhet han ser på tiden efter valet.

- Efter valet sade jag då, och fick kritik för det, att den nya tillträdande majoriteten hade väldigt små förutsättningar att klara sitt uppdrag med häsyn till de utfästelser de hade gjort. Tyvärr har nu dessa farhågor besannats när vi ett år senare kan se ett landsting där ekonomin faller fritt och ingen vet vad som gäller, säger Paul Håkansson till Sveriges Radio Östergötland.

Han vill dock inte stanna kvar och försöka förändra situationen.

- Socialdemokraterna har många goda företrädare med Irma Görtz och Anna-Lena Sörensson i spetsen som kan ta över 2010. Jag har hållit på med landstingspolitik på heltid mer eller mindre sedan 1989. Så även om jag inte är lastgammal så tycker jag att jag vill pröva min förmåga inom andra sektorer.

Maria Turdén, Marie-Louise Kristensson
maria.turden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista