MOTALA

25-åring dömd för försök till våldtäkt mot barn

En av de män som stått åtalad för grov våldtäkt mot barn efter de uppmärksammade övergreppen mot två flickor, 12 och 14 år gamla, på Råssnäsudden i Motala i höstas, dömdes idag till två års fängelse.

25-åringen döms dock inte för grov våldtäkt mot barn utan för försök till våldtäkt mot barn samt sexuellt ofredande. Den andre mannen frias helt i brist på bevis.

Båda männen, 25 och 34 år gamla, har hela tiden nekat till brott.

Kammaråklagare Britt-Louise som hade yrkat på grov våldtäkt mot barn, är ändå till en viss del positiv till domen:

– Jag är väldigt nöjd med att någon över huvudtaget har blivit fälld, eftersom det var ett väldigt svårt utgångsläge att hitta någon misstänkt.

När det gäller den friande domen för den medåtalade mannen är Viklund inte förvånad:

– Bevisningen har varit något sämre där, det fanns bättre bevis mot den man som blev fälld, säger Britt-Louise Viklund. Hon ska överväga om hon ska överklaga: 

– Jag måste titta närmare på domen och analysera den, men jag överväger att överklaga hela domen, både den frikännande och domen mot mannen som blev fälld för jag tycker att rätten kanske inte har gjort en riktig bedömning i fråga om brottsrubriceringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".