Norrköping

Misshandlades med flaska

Två män anhölls under dagen misstänkta för en grov misshandel i Norrköping inatt. Männen ska ha misshandlat en 28-årig man i Strömparken med en flaska.

28-åringen promenerade genom Strömparken med några vänner när de misstänkta gärningsmannen började bråka med sällskapet. Plötsligt drog en av männen fram en flaska och slog 28-åringen i huvudet med.

Männen ska också ha bråkat med en kvinna och utdelat slag i ansiktet på henne. De två gärningsmännen, som är 24 och 18 år gamla, greps av polisen. De båda är misstänkta för grov misshandel, åklagare beslutade att anhålla de två under söndagen.
- Natten har varit stökig i Norrköping, säger vakthavande polisbefäl till SR Östergötland. Han redogör för en rad våldsbrott under natten. Här är ett urval:

  • Klockan 01.17 får polisen larm om en knivskadad man i hörnet Albrektsvägen-Ljuragatan. Mannen uppger att han misshandlats av två gärningsmän, en av dem ska ha använt kniv. Offret skadas lindrigt i handen. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.
  • Klockan 02.40 får en 25-årig man ta emot flera knytnävslag i ansiktet av en 20-årig man utanför restaurang Palace. Offret kastas dessutom in i en bildörr med huvudet före. 20-åringen grips.
  • Klockan 05.00 kallas polisen till ett relationsdrama i Norrköping. En man har slagit sin sambo med knytnävarna, kastat in kvinnan i en vägg och tryckt ned henne i badkaret och spolat vatten på henne. Mannen grips och ska höras efter att ha nyktrat till.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".