BORDEAUX

Grand prix-seger för Malin

Malin Baryard-Johnsson vann igår Bordeaux Grand Prix med hästen Butterfly Flip.

Grand Prix-segern var Malins åttonde, till det ska också läggas två segrar i världscupkval.

Malin Baryard-Johnsson och Butterfly Flip gjorde allting rätt i Bordeaux Grand Prix.

”Flippan” börjar bli till åren och Baryard-Johnsson har inga planer på att ompröva beslutet att häva pensioneringen från de stora mästerskapen. Därför missade hon EM i somras - och hon lär få svårt att ta en plats i OS-laget. Men ”Flippan” duger gott som GP-häst.

I Bordeaux gav stoet ännu ett besked om att hon fortfarande håller på högsta internationella nivå. Åtta av de tio främst placerade ryttarna på världsrankingen deltog i söndagens Grand Prix. Baryard-Johnsson hade förmånen att vara sist ut i omhoppningen om segern.

-Jag hade koll på precis vad som krävdes av oss, säger Malin.

Luciana Diniz, på svenskfödde Son of Marco, ledde klassen när Malin och ”Flippan” kom in.

-Hon gjorde faktiskt en otrolig omhoppning, säger Malin om portugisiskan, men jag hade ju inget att förlora så det var bara att sätta full fart.

Butterfly Flip gjorde sin första tävling efter vintervila och inledde helgen lite avvaktande. På lördagen blev det ett nedslag i världscupklassen, men på söndagen märktes inget av detta.

-Hon hoppade alldeles strålande, nu är hon i högform igen, berömmer Malin.

Söndagseftermiddagens Grand Prix var tuffare än lördagens världscup och sex ryttare var vidare till omhoppningen. Som alltid när världens bästa ryttare gör upp om seger och ära var det en tajt sekundjakt och i Bordeaux var det Baryard-Johnsson och ”Flippan” som hade bäst kontroll på både bommar och sekunder.

Nu fortsätter hon och Butterfly Flip till Vigo i Spanien för säsongens elfte världscupkval. På spel står biljetter till världscupfinalen som går i Göteborg i slutet av april.

Malin Baryard-Johnsson ligger för närvarande på tjugonde plats i världscuptabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista