Petra Jacob. Foto: Norrköping Dolphins.
Norrköping

Norrköping Dolphins damer vann

Efter en tyngre period kom en seger för Norrköping Dolphins damer hemma mot Jämtland med 90-70.

Den stora liraren i Norrköping var amerikanskan Dominque Redding som spelade bra i försvaret och noterades för imponerande 37 poäng.

Det var ett gäng glada Delfintjejer som fick jubla efter matchen. Norrköping vann igen efter flera tunga förluster.

En av dem som jublade var Norrköpings Petra Jacob som var pigg, i alla fall till en början.

– Vi behövde verkligen en vinst och vi fick den äntligen, det här är vår nya startpunkt, jag hoppas att vi kan börja härifrån och att det kan gå ännu bättre nu.

37 poäng av Dominique Redding

Den stora aktören i Norrköping var alltså Dominique Redding som noterades för totalt 37 poäng.

– Hon var helt underbar i dag, hon spelade bra i försvaret och det behövs, för det har hon inte gjort hela tiden sedan hon kom hit, fortsatte Petra Jacob.

”Min lilla tjej”

En annan spelare som imponerade extra i Norrköping var den unga Tanya Massamba (12 poäng)

– Hon var helt underbar, hon är ”min lilla tjej” hon slet på returerna och är jätteduktig, sa Petra Jacob och berömde sin 16 år unga lagkamrat.

31-13 i den andra perioden   

Norrköping gjorde en försvarsmässigt bra insats under stora delar av matchen och spelade ihop som ett lag med bra rörlighet och visade dessutom upp ett effektivt skytte.

Som vanligt gjorde Malin Belfrage och Ife Namaka stabila insatser, bland flera andra.

Allra bäst gick det i den andra perioden då matchen avgjordes, Norrköping spelade då ut sina gäster och vann perioden med 31-13.  

– Det var jättebra, synd bara att vi inte kunder fortsätta så, vi lät dem göra många poäng på slutet, det är något vi är dåliga på, men förhoppningsvis kan det blir bättre, kommenterade en kritisk Petra Jacob som försökte se det negativa i spelet, trots vinsten.   

Och det var faktiskt mest på grund av Jämtlands bleka spel i försvaret som Norrköping fick tillåtelse att spela ut sina gäster i den andra perioden.

– Vi hade ingen kommunikation i försvaret och tappade helt, de hade några bra anfall och vi var för veka, sa Jenny Rudholm Pilwind i Jämtland när hon försökte förklara de stora siffrorna i den andra perioden.

Skadade spelare i Jämtland

Det var en match där flera spelare blev skadade i Jämtland och det började med Camilla Fagerberg i den första perioden

– Det var en tå som gick ur led, men vår sjukgymnast tog tillbaka den i rätt ordning, så det ska nog lösa sig tror jag, hon blir borta några dagar eftersom det svullnade upp, sa Jenny Rudholm Pilwind i Jämtland när hon började redovisa skadelistan i laget.

Den ameriakanska spelaren i Jämtland, Melissa Traversi fick sparken från Norrköping Dolphins innan jul. När hon väl var tillbaka i sin gamla hall med sitt nya lag så fick funktionärerna torka blod från golvet.  

–Hon fick en smäll ganska tidigt och bröt näsan, hon blev lite yr och ofokuserad, hon ska upp till akuten för att kolla upp det där.

Som om inte detta skulle vara nog så fick också Abby Schrader halta av planen.

– Det var nog bara en liten stukning av foten, hon är nog snart tillbaka, fortsatte Jenny Rudholm Pilwind.

Bara för Jämtland att lämna Norrköping och åka hem för att läka såren alltså.

Norrköping har 16 poäng efter 17 spelade matcher och ligger på sjätte plats i tabellen.

Damligan i basket

Norrköping-Jämtland  90-70
(18-18) (31-13) (16-13) (25-26)

Norrköping: Dominique Redding 37, Tanya Massamba 12, Malin Belfrage 11, Fatima Maddox 10, Sara Saks 8, Helen Thorold 5, Petra Jacob 4, Ife Namaka 3.

Jämtland: Melissa Traversi 12, Jenny Rudholm Pilwind 12, Abby Schrader 11, Emma Skarle 9, Stina Nilsson 9, Sofie Andersson 8, Malin Aasa 7, Camilla Fagerberg 2.

Publik: 158

                                                 Nicklas Pettersson
                                                 nicklas.pettersson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".