Röda Korsets Kerstin Kenndal förbereder den nya lokalen i Navestad.
Norrköping

Röda Korset öppnar mötesplats i Navestad

En ny mötesplats för Norrköpingsborna kommer att öppnas i stadsdelen Navestad. Det är Röda Korset som i början av mars kommer att slå upp dörrarna till ett ställe där människor med olika bakgrund ska kunna träffas.

– Vi tror att det finns ett behov här ute för att vi tycker att det är ett segregerat område och då är det här ett sätt för oss att hjälpa till med integrationen, säger Kerstin Kenndal, koordinator vid Röda Korset.

Verksamheten bygger helt på frivilliga personer som jobbar med allt från secondhandförsäljning till läxläsning, hjälp att få kontakt med myndighetspersoner och besök hos dem som är ensamma.

Målet är att få igång ett engagemang bland de boende i området för att de gemensamt ska jobba för en förbättrad situation bland invånarna. Redan nu har ett 40-tal människor visat intresse för att jobba på den nya mötesplatsen i Navestad.

– Det vi framförallt önskar och ska jobba mycket med är mångfald. Vi vill få män, kvinnor, människor i olika åldrar och olika etniska bakgrunder till den här mötesplatsen, säger Kerstin Kenndal.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".