Äldre kvinna dog - hemtjänstpersonal polisanmäld

En 91-årig kvinna som vårdats hos det privata vårdföretaget Grannskapsservice i Linköping hittades nyligen döende i sin lägenhet. Hon avled några timmar senare på sjukhus. En anställd vid det ansvariga vårdföretaget polisanmäldes i dag.
Kvinnan skulle få dagliga samtal från det vårdföretaget. Svarade inte kvinnan i telefon skulle hennes son kontaktas, något som aldrig gjordes och som kostade kvinnan livet. En rad brister uppdagades i samband med utredningen kring kvinnans död. En anställd vid vårdföretaget polisanmäldes i dag och har stängts av från arbetet under polisutredningen. Vårdföretaget konstaterar samtidigt att rutinerna inte varit tillräckligt säkra. Linköpings kommun ser ytterst allvarligt på det inträffade. Förtroendet för vården vid hemtjänstenheten kan allvarligt rubbas utifrån denna händelse, skriver ordföranden i omsorgsnämnden, Elisabeth Gustafsson, i en kommentar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".