Ishockey: LHC förlorade mot Brynäs

Den 19 mars startar kvalserien - då tar Brynäs emot Linköping på hemmaplan. Med tre segrar av fyra möjliga matcher i elitserien i bagaget. - De är klara favoriter, anser Linköpings tränare Torgny Bendelin, efter 2-3 under lördagen.
Brynäs vann sina hemmamatcher med 5-2 och 4-3, medan Linköping tog hem sitt första möte på hemmaplan med 5-3. Men nu segrade Gävleklubben efter en härlig insats av målvakten Johan Asplund och ett starkt försvarsjobb. Östgötarna var på gång att hämta in Brynäs ledning med 3-1, då man reducerade och sedan skulle kontra in kvitteringen i slutsekunderna. Men en back knuffade undan målburen, vilket borde ha inneburit straff. Trots detta vinkade osäkre domaren Ulf Gyllander avvärjande. - Jag vill inte skylla vår situation på domarna, men sedan brevet kom kan man ju inte precis påstå att vi favoriseras, kritiserar Bendelin. Hur Brynäs kunde vara i ledningen efter den första perioden är en gåta. Linköping vann skotten med 13-6 och borde haft ett överläge på minst ett par mål, sett till både spelövertaget och antalet chanser. Det var snudd på samma situation som i Luleå i tisdags. Då vann östgötarna skotten med 9-2, men låg under med 0-2 efter de 20 inledande minuterna. Något som är väldigt symptomatiskt för Linköping den här säsongen. Till slut lyckades ändå östgötarna göra sitt första hemmamål på tre matcher genom Fredrik Emvall. Dessförinnan hade dock Kristoffer Jobs ökat på gästernas ledning, på en puck som gick i mål via en hemmaklubba. Linköping tryckte på för en kvittering, men i stället drabbades man av två utvisningar. I spel fem mot tre kunde Brynäs gå ifrån ytterligare efter ett direktskott av Veli-Pekka Laitinen. Något som blev segermålet. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".