Fame klara för schlagerfinal

Fame, det vill säga Jessica Andersson och Linköpingsbon Magnus Bäcklund, blev de första att gå vidare från deltävling två till årets final i Melodifestivalen, med låten Give me your love. Även Sanna Nielsen med Hela världen för mig går vidare till final.
De två vitklädda före detta Fame Factory-deltagarna charmade publiken med en svängig popduett, medan Sanna Nielsen sjöng sig till final med en klassisk schlager. Brandsta City Släckers och Alcazar, som slutade trea och fyra, får en chans till att kvalificera sig via en särskild uttagning i tv-programmet Söndagsöppet. Deltävling nummer två, som hölls i Scandinavium i Göteborg, lockade 632 210 telefonröster, vilket var nytt rekord. Det innebar att över fem miljoner kronor samlades in till världens barn. Två deltävlingar till återstår - i Luleå och Sundsvall - innan det är dags för finalen i Globen i Stockholm den 15 mars. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".