Studenter hjälper polisen att förhöra snattare

Med hjälp av studenter från polishögskolan har polisen i Norrköping under helgen förhört ett stort antal snattare, som annars hade fått vänta länge på att bli förhörda.
Ett 80-tal snattare har förhörts på löpande band i Norrköpings polishus under helgen. Förhören har hållits av fyra studenter från polishögskolans tredje termin. Conny Dahl, chef för stöldroteln på polisen i Norrköping, har själv undervisat på polishögskolan och har stark tilltro till studenternas förmåga att hålla förhören. Maria Bexell, student vid polishögskolan i Stockholm, har inte mött några reaktioner på att hon är student. - Jag tror inte de som varit här har tänkt på det. De är så upptagna i sina egna problem, säger Bexell. Hon tror att hon tar mer tid på sig under förhören till skillnad från sina äldre kollegor. - Jag vill ju inte att det ska bli fel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".