Lobbyföretag för Ostlänken får kritik

Det kommun- och landstingsägda lobbyföretaget Nyköpings-Östgötalänken får hård kritik för sin senaste kampanj för höghastighetsbanan Ostlänken.
Monica Lindow, fullmäktigeledamot för miljöpartiet i Nyköping är en av dem som uppmanats att skriva brev och hon säger att företaget går för långt. Lobbyföretaget har gått ut till ett stort antal företag, politiker, enskilda och organisationer och med detaljerade anvisningar uppmanat dem att skriva positiva brev till Banverket om Ostlänken. Syftet är att försöka ändra Banverkets planeringsförutsättningar fram till år 2015 så att även sörmlandsdelen av ostlänken kommer med. Att bara Östgötadelen fanns med när Banverket för en månad sen presenterade sina planer var ett allvarligt bakslag för lobbyföretaget Nyköpings- Östgötalänken som leds av kommunstyrelsens ordförande i Nyköping Göran Forsberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".