Olika besked om Ostlänken

Regering och riksdag ger olika besked om snabbspårjärnvägen.

Klimatberedningen föreslår en utbyggnad av järnvägen i landet men statsminister Fredrik Reinfeldt sågar förslaget och nu reagerar moderata partikamrater i länet.

- Om Ostlänken inte finns med i den slutgiltiga planen blir jag och andra i regionen inklusive alla ledande moderater oerhört besvikna säger Jan Owe Larsson moderat ordförande i regionförbundet Östsam.

Men Jan Owe Larsson har förståelse för att Reinfeldt som statsminiser måste vara försiktig med vilka objekt han lovar ut i det här stadiet.

Inga besked från regeringen
De som propagerar för att Ostlänken ska börja byggas tidigare än beräknat har svårt att få besked från regeringen åtminstone positiva besked.
Infrastrukturminister Åsa Torstensson har inte velat peka ut Ostlänken som extra viktig.
Finansminister Anders Borg gick i förra veckan ut och sa att Ostlänken inte borde prioriteras och att E22:an var viktigare.

Borgelig allians enad i länet
När Ostlänken väl pekas ut av klimatberedningen där riksdagsledamöter från alla partier ingår så avfärdar Fredrik Reinfeldt förslaget som för dyrt.

I Östergötland är den borgerliga alliansen enad men i Stockholm vacklar partiamraterna.
Paul Lindvall är moderat kommunalråd i Linköping.

- Jag tycker att man för olika signaler. Att regeringen ännu inte satt ned foten har jag respekt för och det viktiga är inte vad som sägs nu utan faktiskt vad som står i den infrastrukturproposition som kommer i september säger Paul Lindvall.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se