Förlust och tabellras för LHC

Färjestad besegrade Linköping med 6-3 i Karlstad. I och med förlusten går inte bara Färjestad om LHC utan även Modo passerar Linköping som tappar från andra till fjärde plats.

Viktiga placeringar när det nu börjar närma sig slutspel

Igår var det en slarvig defensiv och individuella misstag som fällde LHC.

– Vi har ingen kanondag i defensiven idag. De individuella misstag vi gör idag gör att det blir fel helt och hållet och de gör mål på alla chanser de får. På ett sätt är det bra för det är väldigt enkelt att rätta till men man måste se till matchen och vi gav bort den, säger Niklas Pehrsson.

Det står 2-1 till Färjetsad efter första perioden. Då är det fortfarande en öppen historia.
– Vi gör en helt okej förstaperiod. 2-1 känns kanske lite felaktigt för jag tycker det var vår period. Istället för en solklar utvisning och spel fem mot tre får vi 1-0 i baken så det är små detaljer som avgör, då, inte i det stora hela.

Det är en ständig jakt på placeringar nu inför slutspelet för att om möjligt få en sista avgörande match på hemmaplan. Hur märks det?
– Det är klart att man känner av att det börjar närma sig slutspel. Vi är med i racet för andraplatsen och vi ska göra allt för att sno åt oss den platsen. Gör vi det har vi med oss en bra form in i slutspelet.

Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Färjestad-Linköping 6-3((2-1, 2-0, 2-2))

Första perioden: 1-0 (11.06) Mikael Johansson (Jesper Mattsson) spel fyra mot fem, 1-1 (12.41) Tony Mårtensson (Mattias Weinhandl, Daniel Fernholm), 2-1 (14.55) Jani Tuppurainen (Jörgen Jönsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-1 (12.03) Mattias Karlsson (Jesper Mattsson), 4-1 (18.01) Jani Tuppurainen (Richard Lintner) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4-2 (9.06) Niklas Persson (Tomas Surovy), 5-2 (10.52) Mikael Johansson spel fyra mot fem, 5-3 (19.09) Patric Blomdahl (Tomas Surovy, Jonas Junland), 6-3 (19.31) Andre Lakos (Jani Tuppurainen, Esa Pirnes).

Skott: 30-28 (10-10, 13-10, 7-8).

Utv, Färjestad: 6x2. Linköping: 7x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 517.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".