Åtta års fängelse för knarkhandel

Idag kom domen mot de nio misstänkta i den stora narkotikahärva polisen i Östergötland utredde i höstas. Det blev långa fängelsestraff för flera inblandade.
Längst straff får två linköpingsbor som döms till åtta års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott, häleri och vapenbrott. Två personer boende i Motala kommun döms till fem repsektive tre års fängelse, även det för grovt narkotikabrott. Ligan handlat med närmare åtta kilo narkotikaklassade preparat, som amfetamin, marijuana, cannabis å över 20 000 Rohypnoltabletter. Med hjälp av bland annat telefonavlyssning lyckades polisen nysta upp härvan. Domen omfattar nio personer, varav fyra från Östergötland, fyra från Gävle och en från Kalmar. Tre är dessutom medborgare i Polen respektive Serbien. Av de fyra gävleborna döms en till sex års fängelse samt utvisning, för två blir påföljden fem år samt utvisning i ett av fallen, och slutligen tre års fängelse för den fjärde gävlebon. Kalmarbon döms till fyra års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".