Motala

IFK Motala föll i första kvartsfinalen

Sandviken vann första kvartsfinalen i bandyslutspelet borta mot Motala med 8-6 (6-2). Sandviken imponerade i första halvlek då laget spelade i kraftig medvind.

Sandviken vann första kvartsfinalen i bandyslutspelet borta mot Motala med 8-6 (6-2). Sandviken imponerade i första halvlek då laget spelade i kraftig medvind.

Motala chockade de flesta genom att ta ledningen redan efter två minuter av matchen genom Per Fahlén. Sandvikens skyttekung Patrik Nilsson replikerade snabbt när han kvitterade genom ett hårt långskott.

Resten av halvleken var uppvisning av Sandviken, som gav de andra motståndarna i SM-slutspelet en del att fundera på. För det var inte bara Patrik Nilsson som var ett orosmoln för hemmaförsvaret. De fyra första målen gjordes av fyra olika spelare och i många av Saik-anfallen var flera spelare inblandade.

Fast när målskörden skulle summeras var Nilsson ändå värst med tre mål, han har nu gjort 97 mål under säsongen.

Motala kom närmare i målprotokollet mot slutet av matchen men någon riktig chans att kunna komma ifatt hade laget inte, trots att Sandviken drog på sig en hel del utvisningar. Motalas Mattias Sjöholm gjorde precis som Patrik Nilsson, alla hans fullträffar kom på straffslag.

Lagen möts igen på tisdag i Sandviken, hemmalaget har då en stor chans att kvittera ut en semifinalplats.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".