Sara Eriksson till tyska ligatvåan Leipzig

Handbollslandslagets Sara Eriksson från Linköping lämnar danska FCK efter denna säsong. Niometersspelaren går till HC Leipzig, skriver den tyska klubben på sin hemsida.

Den 182 cm långa Sara Eriksson kommer som så många andra duktiga handbollstjejer från Linköping. Via Lambohov och RP, hamnade hon i Team Eslöv och landslaget.

Efter två år i norska Gjerpen, har hon sedan 2006 spelat i FCK Håndbold i Köpenhamn. Sara är en allround spelare som har kunnat användas på alla niometerspositioner. Ja, i det svenska landslaget fick hon faktiskt också spela vänstersexa.

Verkligt kap
Handball-Club Leipzig ligger f n tvåa i den tyska Bundesligan och satsar på att gå hela vägen. Eriksson är den tredje värvningen som den forna DDR-klubben gör på kort tid.

–Hon är inte bara en mycket god handbollsspelare utan också ett på det mänskliga planet verkligt kap för vårt lag, säger Leipzigs manager Kay-Sven Hähner om Sara Eriksson.

En viktig anledning till klubbytet är den turbulens som 2008 kommer att innebära i FCK. Dansk handbolls enfant terrible, den förra storstjärnan Anja Andersen, har presenterats som nästa säsongs nya tränare.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se