Vadstena

Polisen jagar blottare i Vadstena

Polisen jobbar nu intensivt med spaningarna efter den man som senast igår igen blottade sig för en äldre kvinna i Vadstena.

Sedan i december har mannen, som bedöms vara i 20-25 årsåldern, blottat sig sammanlagt nio gången och varje gång är det en äldre kvinna som har blivit utsatt.

– Det är hans tillvägagångssätt, genomgående. Han blottar sig enbart för äldre kvinnor och ofta för kvinnor med rollator. En orsak kan vara att han inte gärna vill blotta sig för någon som kan springa ifatt honom, säger Per-Åke Ekholm på polisen i Motala.

Tror ni att det är en Vadstenabo?
– Det är det vi inte vet. Om det skulle varit en Vadstenabo tycker vi att vi borde fått in tips om vem det kan vara. Vi utesluter inte att det är en Vadstenabo men det finns väl en del som pekar på att det är en person som bor på annan ort.

Hur ska man reagera om man stöter på honom?
– Vad vi har sett hittills av hans tillvägagångssätt så är han lite skygg. Han går till fysiskt angrepp. När man skriker på honom så försvinner han. Så det är det jag tycker man ska göra. Man ska skrika på honom och säga att man ska ringa polisen. Det har tidigare varit tillräckligt för att han ska försvinna.

Hur gör ni för att få tag i honom?
– Vi jobbar brett och på de sätt som står oss till buds. Hur vi exakt går till väga vill jag inte gå in på.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se