Frågan om hyrdatorer fortfarande olöst

Frågan om de omsorgsanställda i Skäggetorp i Linköping kan behålla sina hyrdatorer när en privat entreprenör tar över verksamheten, är fortfarande olöst.
Men efter förhandlingar mellan facket och kommunen finns en möjlighet att det nya vårdföretaget Attendo även tar över kommunens avtal om hyrdatorer. -Det skulle underlätta även om det fortfarande blir dyrare för de anställda, säger Kim Öhman på Kommunal. Ett annat alternativ är att dataföretaget ordnar en egen avbetalningsplan för de anställda men även det förslaget blir dyrare. Frågan om dom omsorgsanställda i Skäggetorp i Linköping kan behålla sina hyrdatorer när en privat entreprenör tar över verksamheten, är fortfarande olöst. Men efter förhandlingar mellan facket och kommunen finns en möjlighet att det nya vårdföretaget Attendo även tar över kommunens avtal om hyrdatorer. -Det skulle underlätta även om det fortfarande blir dyrare för dom anställda, säger Kim Öhman på Kommunal. Ett annat alternativ är att dataföretaget ordnar en egen avbetalningsplan för dom anställda men även det förslaget blir dyrare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".