Kritik mot Socsamförslag tillbakavisas

Regeringen tillbakavisar kritiken från politiker i Finspång mot det förslag som lagts fram som innebär förändringar i arbetet med det lyckade regabiliteringsprojektet Socsam.
Finspång är en av sex försökskommuner där man testat projektet, som inneburit både ekonomiska och mänskliga vinster genom att kommuerna, Försäkringskassan, landstinget och arbetsförmedlingen samarbetat över gränserna, och på så sätt lyckats få ut långtidsarbetslösa och sjukskrivna snabbare i arbetslivet. Enligt Sten Zetterfeldt, centerpartist i Finspångs Beställarförbund, är man bland annat kritisk till regeringens förslag om att samtliga berörda myndigheter i en kommun måste frivilligt deltaga för att projektet ska kunna genomföras. Men, Jan Grönlund, som är statssekreterare hos arbetslivsministern, menar att det är en nödvändighet för att det hela ska bli meningsfullt. Man ska heller inte kunna tvinga någon myndighet att deltaga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".