Sänkt byggmoms ska ge fler hyresrätter

Förstärkt investeringsstöd, högre konkurrens samt större kommunalt agerande är regeringens förslag för att få igång bostadsmarknaden i landets kommuner.
Det sa bostadsminister Lars Erik Lövdén idag då han besökte ett seminarium om hyresrätter i Norrköping. Med på seminariet som arrangerades av socialdemokraterna i Norrköping var ett hundratal personer från bland annat hyresgästföreningen, olika byggföretag och politiker. Bostadsministern hoppas att åtgärderna skall leda till ett ökat byggande och menar att investeringsstödet motsvarar en momssänkning från 25% till 6%. Barbro Engman från Hyresgästföreningen som också pratade på mötet välkomnade regeringens förslag men vill se ytterligare åtgärder genomförda. Till exempel så tycker hon att byggföretagen borde ta ett större ansvar och minska andelen lyxbostäder. Som exempel nämner hon Bomässans bostäder i Malmö. -En del står nu tomma för att ingen har råd att hyra dem, säger Barbro Engman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".