Hundratals sägs upp inom Svensk kassaservice

Flera hundra personer kommer att sägas upp från Svensk kassaservice i år och nästa år, enligt Postens vd Börge Österholm. Det är utöver de 500 personer som ledningen redan beslutat ska bort från posten.
Postens vd Börge Österholm informerade på tisdagen riksdagens trafikutskott om postens framtidsfrågor och om fjolårets förlust på närmare 800 miljoner kronor. Postens ledning fattade nyligen beslutet att banta den centrala administrationen med totalt 500 jobb som ska bort 2003. Men ledningen beslutade även att 200 av Svensk kassaservice 1 200 kontor ska läggas ned. Hittills har ledningen för posten inte velat precisera närmare hur många anställda som berörs av det. Enligt TT:s beräkningar handlar neddragningen om cirka 400 anställda, något Börge Österholm inte dementerade. - Vi är inte klara med det, men jag har sett att TT har räknat på det. Jag brukar säga att innan jag vet exakt så är det i alla fall flera hundra personer det handlar om, sade Börge Österholm. Han informerade också utskottet om de förändringar inom postvärlden som nu sker ute i Europa. - Det är till och med länders postverk som är till salu. Vi i Sverige bör skaffa oss en god uppfattning om hur vi ska förhålla oss till den utvecklingen, som man kan jämföra med den som skett på tele- och elområdet och flygområdet, sade Österholm. Han ville inte säga om en liknande utveckling är nödvändig för posten. - Det är helt och hållet en ägarfråga, jag har bara informerat om att det sker sådana förändringar. Sedan är det regeringens och riksdagens sak att ta ställning, sade Börge Österholm. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".