Chaufförsutbildning kan minska olyckor

Idag fick Transporttekniskt centrum i Bråvalla besök. Det var representanter från Vägverket som inspekterade hur utbildningen genomförs.
Resultaten kommer resultera i en rapport där de flesta liknande utbildningar finns med och meningen är att man skall höja standarden på de platser där man inte lever upp till den föreskrivna kvalitén. Olyckor med tunga fordon har ökat de senaste åren och Vägverket ser utbildning som ett effektivt sätt att stävja dessa. Utbildningen vid Bråvalla resulterar inte bara i ett körkort, utan yrkesutbildningen syftar till att också hantera alla andra sysslor som ingår i yrket. De allt stressigare arbetsförhållandena med snabbare last och lossningstider och ibland fusk med färdskrivare ser vägverket som ett problem. -Kanske kan de digitala färdskivarna som införs 2004 stoppa en del av fusket, säger Rolf Bengtson på Vägverket till SR Östergötland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".