1 av 2
2 av 2
Tomas Surovy får hjälp av isen under måndagens match

LHC:s Surovy missar andra finalmatchen

Det blir knappast något spel för i den andra SM-finalen för Linköpings forward Tomas Surovy. Den slovakiske forwardsstjärnan tvingades utgå med en knäskada i den tredje perioden i den första finalen mot HV71 i måndags kväll. Han ska läkarundersökas under tisdagen eller onsdagen.

- Tomas skada var naturligtvis smolk i glädjebägaren efter segern. Men läkarvetenskapen har gått framåt, han ska magnetröntgas och det finns ju fina skydd numera, sade Linköpingstränaren Janne Karlsson efter lagets träning på tisdagen.

Där deltog inte Surovy och han kommer knappast till spel i den andra finalmatchen.

-Nej, det skulle förvåna mig, säger Karlsson.

Däremot hoppas han att Surovy kommer tillbaka senare i finalserien. Slovaken skadade knäet när han fick HV-backen Lance Ward över sig i en närkamp sedan spelarna krokat ihop.

Surovy ligger femma i Linköpings interna poängliga i slutspelet med tre mål och sammanlagt åtta poäng på elva matcher. Finländaren Ville Vahalahti ersätter Surovy i den andra finalen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".