LINKÖPING

Klart var nya fotbollsarenan byggs

Allt sedan det togs beslut om att det ska byggas bostäder på den nuvarande arenan, Folkungavallen, har det varit många turer om vart den planen ska ligga. Nu är det klart.

Den nya fotbollsarenan kommer att byggas vid parkeringen Papegojan, alltså öster om bebyggelsen i Kallerstad.

- Med tanke på betydelsen av att snabbt få en ny fotbollsarena till Linköping så väljer vi att lägga den vid Papegojan, som vi hela tiden har haft som ett bra alternativ, säger kommunstyrelsens ordförande, Paul Lindvall (m).

Det har tidigare funnits planer på att bygga arenan där bandybanan vid Cloetta Center ligger idag. Bandybanan skulle då flyttas till Vidingsjö motioncenter. Men nu verkar det som bandybanan får vara kvar vid Cloetta Center, i alla fall för stunden.

- Disskutionerna kommer att föras i ett lugnare tempo. Men det finns en del skäl som talar för en flytt av bandybanan. Det behövs nämligen bra och fler isytor på andra platser i staden, säger Paul Lindvall.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".