Supporterbråk ska undvikas genom samarbete

Ikväll spelas den andra hockeyfinalen mellan Linköping och HV71.
Polisen samarbetar över länsgränsen och har höjt beredskapen inför matcherna för att undvika huliganbråk i och utanför arenorna.

- Det finns ett gäng som inte är intresserade av hockey men vill ställa till bråk säger supporterpolis Christer Pettersson.

Rivaliteten mellan LHC och HV71 är stark inte bara på isen. Under dom senaste åren har supportrar till båda lagen bråkat i samband med matcherna.
För att förhindra att finalserien förstörs av såna incidenter jobbas det hårt både från polisen och från klubbarnas sida.

Men att helt undvika bråk kan bli svårt, eftersom de stökiga supportrarna ibland stämmer träff med varandra via sms.

- Det är tio minuter slagsmål sedan är det klart när vi kommer på plats och det är bedrövligt att det ska behöva vara så berättar Christer Pettersson supporterpolis.

Den här säsongen har Linköping och HV:s fans kunnat hålla sig i skinnet, men det kan delvis bero på att Linköpingssupportrarna bojkottat bortamatcherna i Jönköping.
De tycker att läktarplatserna de tilldelats är för dåliga men under finalserien kommer LHC:s hejarklack att dyka upp.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".