Hockeyfinalen

Supportrarna: Nu är det blodigt allvar

Supportrarna spelar en viktig roll i hockeyfinalserien. Många är de Linköpingsbor som åker till Jönköping och vice versa.
- Jag är segerviss, säger Markus Hermansson, ordförande i White Lions, LHC:s supporterklubb.

Hans kärlek till klubben är så passionerad att klubbmärket nu är tatuerat på överarmen.

- Jag har nog inte laddat något speciellt utöver det vanliga men det är klart att man känner att nu är det allvar. Omgång 37 är inte så spännande, nu är det blodigt allvar, säger Markus Hermansson.

Han har suttit med i White Lions styrelse i två år nu. I dag är han ordförande, något annat än ett SM-guld för LHC finns inte när vi frågar honom.

Full gas
Just nu är han fullt sysselsatt med att få Cloetta Center att koka under finalmatcherna.

- Det är full gas, det finns inte att förlora en läktarkamp mot HV-fansen, säger han.

Bredvid Hermansson står Sofia Ählström, hon är ledamot i supporterklubbens styrelse. Hennes arbete består i att bland annat hitta nya medlemmar till klubben.

- Självklart är vi viktiga för spelarna på isen, vi tror att vi blir en extra spelare om vi hörs mycket, säger hon.

Skrika högre
Men båda är självkritiska. Markus anser att ”man kan alltid bli bättre, man kan alltid skrika högre”. På ståplats arbetar White Lions med två podier som bemannas med medlemmar. Målet är att det aldrig ska bli tyst på läktaren.

- Det ska alltid vara drag, stämningen får inte gå ner i hallen, säger Hermansson.

LHC-märkt
Att Linköpings HC är Markus Hermanssons favoritlag går inte att ta miste på. På höger överarm sitter en tatuering. Motivet? LHC:s klubbmärke.

- Om det blir SM-guld får jag fundera på om den ska utvecklas på något sätt. Och SM-guld blir det ju, säger Hermansson självsäkert.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".