1 av 2
2 av 2
Kontrollrum på SVT i Norrköping
NORRKÖPING

Eva Hamilton besökte SVT i Norrköping

På onsdagen träffade personalen på SVT i Norrköping sin VD Eva Hamilton i ett stormöte, en vecka efter att företaget offentliggjort beslutet att all programproduktion utanför nyheterna försvinner från Norrköping.

Runt 60 personer kommer att bli av med sina jobb vid det som kallas för allmän-tv och stämningen var sorgsen i TV-huset under onsdagen.

Rationaliseringspaketet, som presenterades för SVT:s personal i förra veckan, ligger en kraftig koncentration av programresurserna till färre orter. SVT kommer även i fortsättningen att ha bemanning på 28 orter, men det som kallas allmän-tv, vilket är det mesta utom nyheter och sport, kommer att koncentreras till Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Det betyder att många av SVT:s välkända program som till exempel Packat och Klart, Fråga doktorn och en del fritidsprogram av typen Sommartorpet byter produktionsort. Allra värst drabbas Norrköping som helt ska sluta producera allmän-tv.

-Det är en stor smäll som nog inte upplevs som rättvis eftersom de varit duktiga i Norrköping, säger Eva Hamilton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".