Hockeyfinalen

Ny domare på isen ikväll

Linköpings hockeyklubb är 120 minuter från SM-guldet. Ikväll spelas den tredje finalmatchen mot HV 71. Marcus Vinnerborg håller i pipan ikväll. Det är tredje domaren på tre matcher.

– Det kan vara både positivt och negativt. Det är svårt när domarna har olika bedömningsnivåer, säger LHC-centern Niklas Persson om bytena av domare.

– Vi måste gå ut och vara lika taggade inför den här matchen. Vi vet om att vi snott en match på bortaplan men fortfarande måste vi vinna idag för att behålla det övertaget, säger centerstjärnan Niklas Persson.

Matchbilden
Persson, som ikväll återigen tar plats i tredje femman, tror att vi kommer få se en liknande matchbild som den i måndags, det vill säga ett LHC som går på hårt. Något som också gav utdelning i målproduktion. I onsdags, borta i Jönköping, fick vi se en helt annan matchbild.

– Det berodde på att det inte var lika många powerplay och boxplay som i första matchen. Dessutom hade vi strikt defensiv från vår sida, säger Persson.

Ny domare
Ikväll är det en ny domare på isen. Marcus Vinnerborg håller i pipan. Tre domare på lika många matcher.

– Det kan vara både positivt och negativt. Det är svårt när domarna har olika bedömningsnivåer.

Vad har du för knep för att få Vinnerborg på rätt humör ikväll?

– Jag har inga knep, jag är ganska lugn på isen både mot domare och motståndare. Jag försöker hålla en god konversation, skrattar Persson.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".