1 av 3
2 av 3
3 av 3

Fjärdekedjan laddar för ny succé

Under säsongen har LHC:s förstakedja fått bära ett tungt lass. Skyttekungen Weinhandl och poängkungen Mårtensson tillsammans med Mikael Håkansson har ofta varit dem som avgjort matcherna. Men i de första SM-finalerna har fjärdekedjan klivit fram. I Jönköping senast avgjorde Patrik Zackrisson efter pass från Kim Staal.

– Vi måste gå ut och spela riktigt hårt för att vinna. Ge järnet i alla lägen och göra som vi gjort på hemmaplan hittills, säger Kim Staal.

Tillsammans med Tim Eriksson och Patrick Zackrisson har Staal gjort succé i de två finalmatcherna. Staal är poängbäst i kedjan med sina nio poäng. Patrick Zackrisson har i och för sig bara gjor tre poäng i slutspelet men alla har kommit mot HV71.

– Vi hittar varandra bra och tänker väldigt lika. Vi är bra med puck allihop, säger Staal.

Men varför är ni så bra nu?
– Vi har fått spela ihop sen en vecka innan slutspelet så det har gjort oss sammansvetsade. Sen jobbar vi väldigt hårt. Det är ingen hemlighet eller flax utan i de flesta matcher har vi jobbat lite hårdare än de andra.

De tre är överrens om en sak: det är omöjligt att veta hur kvällens match kommer se ut.

– Det är svårt att avgöra. Det har ju varit två helt skilda matcher hittills så det kan bli hur som helst, säger Tim Eriksson.

– Vi vill ju gärna gasa på men om det blir så vet jag inte. Det är 20 killar på andra planhalvan som vill motsatsen så vi får se hur det går.

LHC har inte förlorat hemma i Cloetta Center på tio matcher och i och med segern i Jönköping i onsdags så räcker det med att ”bara” vinna matcherna på hemmaplan för att bärga SM-bucklan.

– Statistik är statistik. Man kan ju se det som att statistiken talar för att vår svit snart bryts. Vi får ta en match i taget. Det känns som att det blir en helt ny matchbild för varje match i den här serien, säger Kim Staal.

Med 2-0 i matcher är LHC bara 120 minuter från SM-guld.

– Det är klart det känns bra. Vi har ett bra utgångsläge vi får hoppas att vi kan ta vara på det.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".