Niklas Persson jublar.

Persson tror på offensiv i kväll

Efter två raka segrar mot HV71 är Linköping bara 120 minuter från klubbens första SM-guld. Ikväll är det dags för finalmatch nummer tre i Linköping där LHC inte förlorat på tio matcher.

– Vi måste gå ut och vara lika taggade inför den här matchen. Vi vet om att vi snott en match på bortaplan men fortfarande måste vi vinna idag för att behålla det övertaget., säger LHC:s forward Niklas Persson.

Persson tror att vi kommer få se en matchbild som i måndags, det vill säga ett LHC som går på hårt och som resulterade i många mål. I onsdags, borta i Jönköping, fick vi se en helt annan matchbild.

–Det berodde på att det inte var lika många powerplay och boxplay som i första matchen. Dessutom hade vi strikt defensiv från vår sida, säger Persson.

Ikväll är det en ny domare på isen. Marcus Winnerborg håller i pipan. Tre domare på lika många matcher.

– Det kan vara både positivt och negativt. Det ärs vårt när domarna har olika bedömningsnivåer.

Vad har du för knep för att få Winnerborg på rätt humör ikväll?
– Jag har inga knep, jag är ganska lugn på isen både mot domare och motståndare. Jag försöker hålla en god konversation, skrattar Persson.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".