Hävelid: Zackrisson har utvecklats mest

LHC:s assisterande tränare lovar fart från Linköpings sida i kvällens tredje finalmatch.

– Oavsett hur man tänker spela måste man ha mycket fart i spelet så att man känner att man tar initiativet i matchen, säger Hävelid inför matchen.

De två finalerna som spelat hittills har varit väsensskilda. Den första bjöd på massor av mål och offensivt spel. Den andra var tillknäptt målsnål och defensiv.

– Det är väl en del av det taktiska spelet. Hemma brukar vi spela med mycket energi och borta mot HV som vann serien får vi givetvis använda oss av en annan taktik och det fungerade bra i onsdags, säger Hävelid.

Vad blir det för match ikväll?
– Nu har vi 2-0 i matcher och HV har säkert legat och grubblat på hur de ska kunna vända det här. Oavsett hur man tänker spela måste man ha mycket fart i spelet så att man känner att man tar initiativet i matchen.

Varför har det gott så bra för fjärdekedjan i finalspelet?
– För det första är det tre väldigt skickliga hockeyspelare. Patrik gör sitt första år i LHC och har växt in i det allt mer. Det är lite tillfälligheter också och de njuter väldigt av det här. De kanske inte riktigt har den bevakning på sig som andra har.

Vilken spelare har utvecklats mest i LHC under året?
– Jag skulle vilja säga Patrik Zackrisson som verkligen visat klass på slutet.

Titti Andersson
titti.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".