Jätteskylt profilerar Linköping utanför Kinnarps Arena

Skyltkrig inför kvällens SM-final

I kväll är det dags för den fjärde SM-finalen mellan LHC och HV71. Och förutom matchen på isen pågår en kamp mellan de båda städerna där man försöker marknadsföra sig .

I fredags dundrade reklam för Jönköping ut på jumbotronen i Linköping och ikväll möts publiken i Jönköping av en stor skylt med texten Vinnarinstinkt, Linköping.

– Det är en kul grej och vi vill framförallt stötta vårat lag inför kvällens match på ett positivt sätt, och samtidigt passar vi på att slå ett slag för Linköpings kommun, säger Joakim Ljungkvist på Näringslivsutveckling i Linköping ligger bakom skylten.

Och skyltkriget engagerar så väl Joakim Ljungkvist och hans kollegor i Jönköping, som säger att de får massor av förslag på hur de ska göra reklam för sin stad och samtidigt ge en känga till motståndarna. När Linköping delar ut gratis choklad i Jönköping har Emil Danielsson på föreningen marknadsföring av Jönköping svar på tal direkt.

- Man kan ju tänka sig polkagrisar, eller tandborstar om man nu äter sötsaker från Linköping, säger Emil Danielsson.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".