Landstingets politiska majoritet. Levi Eckeskog (kd), Marie Morell (m), Lasse Pettersson (vl), Sven Eric Nilsson (c), Gun Jareblad (fp) och Christian Gustavsson (m)
Östergötland

Kritik mot landstingsmajoriteten

Landstingsmajoriteten håller ihop, trots den hårda kritiken från Vrinnevilistans Helen Andersson Molina.

I dag gick de styrande politikerna ut och bedyrade sin enighet men Andersson Molina är inte nöjd med den tid de regerat ihop. Koalitionen är svag tycker hon

- Efter 1,5 års tid känns det som att dom fyra borgerliga partierna lite gran vill vila på sina lagrar och inte arbeta så aktivt med dom frågorna som vi har varit eniga om att driva, säger Vrinnevilistans Helen Andersson Molina.

Det handlar om fler vårdplatser på Vrinnevisjukhuset och en otydlighet när det gäller ekonomin.

Andersson Molina får medhåll av partikollegan Lasse Petersson.Men idag stod ändå Lasse Petersson med de andra topparna i landstingsmajoriteten och bedyrade att samarbetet är intakt och koalitionen håller.

Svag är man inte, men tydlig, och nykomlingen Vrinnevilistan får helt enkelt ge sig lite till tåls för politik tar tid säger så väl moderaternas Marie Morell som folkpartiets Gun Jareblad.

Men Lasse Petersson vill se mer verkstad och mindre pappersarbete i landstingspolitiken.

- Jag håller med Helen, en del tar fruktansvärt lång tid, till exempel att fixa vårdplatser till ortopedin här uppe. Att det ska ta ett och ett halvt år, det är ju skandalöst helt enkelt, säger Vrinnevilistans Lasse Pettersson.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".