1 av 2
Från bankens övervakningskamera.
2 av 2
Åtvidaberg

Tre misstänkta för bankrånet

Polisen har nu tre misstänkta för bankrånet i Åtvidaberg i slutet av januari. Två av de misstänkta sitter redan häktade i Stockholm för andra grova rån. Ett anonymt tips hjälpte polisen i jakten på rånarna.

– Framför allt är det ett gott samarbete med polisen på andra håll som lett fram till det här, säger Benniet Henricsson på polisen.

Det var på morgonen den 25 januari som tre rånare slog till på Åtvidabergs Sparbank mitt i centrala Åtvidaberg. Rånarna forcerade sktyltfönstret med en stulen bil och avlossade ett skott inne i banklokalen. De fick med sig en mindre summa pengar från banken.

Bara dagar efter rånet fick polisen ett anonymt tips.

– Brevskrivaren har gjort en viktig iakttagelse av två bilar natten före rånet. Vi vill komma i kontakt med brevskrivaren och ställa åtminstone en fråga som är mycket viktig för utredningen, säger Henricsson.

Hur viktigt är den här tipsaren för den fortsatta utredningen?
– Jag vill inte gå in på hur viktigt det är men det är viktigt för att det här ska gå bra.

Två av männen sitter häktade i Stockholm misstänkta för andra grova rån. Den tredje är också misstänkt för samma brott och har varit anhållen men är nu på frifot.

När blir det aktuellt att häkta de misstänkta för Åtvidabergsrånet?
– Det kan jag inte svara på för närvarande. Det är en samordningsfråga mellan åklagare i Linköping och Stockholm

Hur fortsätter utredningen nu?
– Just nu fortsätter vi med att samla in bevis och håller förhör med olika personer. Vi väntar också på svar från SKL. Vi har lämnat in flera beslag som vi gjort dit.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".