1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9
Hockeyfinalen

Elitserietränarna: HV71 vinner SM-guld

HV71 tar hem SM-guldet i ishockey, i alla fall om man ska tro elitserietränarna. En rundringning som SR Östergötland gjort visar att majoriteten tror på Jönköpingslaget. Timrås Charles Berglund håller inte med.
- Linköping har gjort en satsning och är värda att vinna.

Sveriges Radio Östergötland har sökt de tio elitserietränarna (vi valde bort HV71 och LHC) för att ställa frågan, vem får lyfta SM-bucklan? Svaren varierade.

- LHC tar hem det här, det är en magkänsla, säger Roger Rönnberg, tränare i Luleå. Han får medhåll av Charles Berglund i Timrå och Leif Boork i Brynäs.

Från Färjestads Tommy Samuelsson låter det annorlunda.

- HV är ju skadefritt, LHC har lite blessyrer så mycket talar för HV idag med fördel hemmaplan. Jag säger 4-3 i matcher till HV71.

Leif Boork i Brynäs avslöjar i dag att han var med och hjälpte LHC runt millenieskiftet, då laget hade det kämpigt.

- Jag unnar Christer Mård och Johan Hemlin ett SM-guld, det blir 4-3 i matcher till LHC.

Fem av elitserietränarna lägger sin röst på HV71. Tre på LHC. Två av tränarna har inte gått att nå.

Så här svarade tränarna:
Roger Rönnberg (Luleå):
- LHC tar hem det här, det är en magkänsla. Det är två jävligt starka lag. 4-3 till LHC, avgörande match på söndag.

Kari Eloranta (fd Mora):
-
Jag trodde på LHC efter de två första matcherna men nu tror jag på HV. Jönköpingslaget har fått igång sina spelare och det är fördel med hemmamatcher. De matcher jag sett så har Stefan Liv varit bättre än Stana, vilket är viktigt. LHC har en del skador nu, sen är de så beroende av förstakedjan. Jag tror att HV kommer vinna ikväll och på fredag.

Tommy Samuelsson (Färjestad):
-
Ska man gå på de första två matcherna så är det ju klar fördel LHC, tittar man på den sista matchen så är det klar fördel HV. Men det är som alltid i den här sporten, det behövs så lite för att få energi, det är mycket psykologi. HV är ju skadefritt, LHC har lite blessyrer så mycket talar för HV idag med fördel hemmaplan. Jag säger 4-3 i matcher till HV71, då syftar jag på fördel hemmaplan för Jönköpingslaget.


Leif Strömberg (Södertälje):
-
Det var klart olyckligt att Andreas Pihl i LHC blev avstängd. Laget hade ju två ruggigt bra start-matcher men med backskadorna så är LHC för åderlåtna. Det krävs att Daniel Fernholm, Josef Melichar och Jonas Junland kommer upp på fötterna, de borde kanske ha vilat förra matchen. Kan de skadade spelarna spela så är det 50-50-scenario. Men just nu tror jag att HV vinner serien på fredag.

Leif Boork (Brynäs):
-
Det blir en avgörande match på söndag. Mina sympatier ligger ju hos Christer Mård och Johan Hemlin i Linköping, jag hjälpte laget runt millenieskiftet. Jag hade slutat som förbundskapten i Norge och var med som rådgivare när laget hade det kämpigt då. Så jag unnar Christer och Johan ett SM-guld, det blir 4-3 i matcher till LHC.

Charles Berglund (Timrå):
-
Jag har bara sett den senaste matchen, det var ju ingen rolig match sett ur LHC-ögon. Men det är ovisst. Jag är av den åsikten att LHC ska byta målvakt. Stana är ingen bra målvakt, han är för osäker och släpper in för mycket skitmål. Jonas Fransson är bättre, det bygger jag mer på min egen känsla när jag mött honom med Djurgården och Timrå. Finalserien kommer att avgöras på fredag, det lag som vinner ikväll vinner på fredag. Jag ser hellre att Linköping vinner, de har gjort en satsning och är värda att vinna.

Per-Erik Johnsson (fd Skellefteå):
-
I nuläget tror jag att HV71 får lyfta bucklan. Det är ju lite osäkert med skadorna i LHC. Jag tror att det avgörs först på söndag, just nu pekar det på att HV71 vinner.

Hans Särkijärvi (fd Djurgården):
-
Jag hoppas på Linköping eftersom de slog ut oss. De har ju tappat på slutet vilket tagit kraft, det är frågan om de kan hitta tillbaka. Man får inte glömma att HV var överlägsna i serien, det kanske betyder något i slutändan. Jag hoppas det avgörs på söndag så man får se så mycket hockey som möjligt. Sunt förnuft säger att HV71 får höja bucklan.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista