1 av 2
2 av 2

Delfinerna i fokus i Kolmården i sommar

På Kolmårdens djurpark pågår nu förberedelserna inför årets säsong som inleds första maj. Runt 45 miljoner kronor har satsats på nya attraktioner inför sommaren. Huvuddelen av pengarna har gått till att förändra miljön i och runt delfinariet.

Enligt Kolmårdens vd Magnus Nilsson ska årets temasatsning Marine World få besökarna att påminnas om delfinernas naturliga miljö, som Florida, Key West. En ny delfinshow har också tagits fram och i år är det artisten Markoolio som står för regin:

– Vi har ju fått använda de hopp som de kan för det tar ju flera år att öva in nya, men jag har försökt få in lite mer humor i showen.

Andra nyheter i parken i år är en ny läktare som ska byggas för att publiken bättre ska kunna se rovfåglarna och utsikten över Bråviken. Dessutom ska den berömda gorillaungen Enzo, flytta  ut till den så kallade Enzoön där man också ska bygga en lekplats för barn.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".