Janne Karlsson inför finalmatch 6: Ikväll är det Formel 1-grejer på grabbarna

Ikväll har LHC kniven på strupen. Den sjätte finalmatchen mot HV71 kan bli den sista. Vinst för HV71 och SM-guldet går till Jönköping.

Ska LHC kunna vända på matchserien får det inte gå som senast i Jönköping. Förlust 7-3 efter att ha släppt in tre mål i numerärt överläge.

– Det är omöjligt att förklara hur man släpper in tre mål i power play. HV gör det bra och jag tycker synd om Jonas Fransson. Det är som att ha vinterdäck på sommarsemestern. Vissa saker funkar bara inte, säger Janne Karlsson.

Vad har du för däck på spelarna ikväll?
– Ikväll är det formel 1-grejer på gubbarna.

Idag genomförde LHC ett lätt träningspass inför kvällens match men fortfarande fanns onsdagens storförlust kvar i tankarna.

– Ja, vi förnedrade oss själva vill jag påstå i sådana fall. Vi spelar fantastiskt i första perioden och borde kanske ha lett med 3-0. Sen ger vi bort matchen i andra när vi släpper in tre mål i power play. Det finns ingen annan förklaring än att det blir en mental black out. Vi är det bättre laget i hela matchen förutom 10 minuter och då släpper vi in fem mål, säger Joakim Eriksson.

Lär man sig något på en sådan match?
– Det är en balans att lära sig av misstagen fast inte älta misstagen. Vi gick igenom matchen igår och nu ser vi framåt och försöker hitta ny energi.

Efter tre raka förluster måste Linköping vinna ikväll för att hålla liv i finalserien.

– Vi ska spela som vi har gjort på hemmaplan. Det var jättelänge sedan vi förlorade under ordinarie tid. Med ett fantastiskt stöd från publiken så kan det här gå vägen. Alla kan lite bättre och vi måste upp ett snäpp för att kunna slå HV.

, säger Tony Mårtensson.

– Det finns inga funderingar från vår sida. Det är bara att gå ut och gasa och minimera våra misstag, säger Johan Fransson.

Vad talar för LHC ikväll?
– Allt talar för oss. Finns inte en människa som tror på oss nu förutom vi själva så det känns riktigt bra.

– Hemmaplan, vi har spelat bra i långa perioder i den här finalserien och vi vet att vi kan slå dem, säger Niklas Persson.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista