Kosovare Asllani
Linköping

Linköpings FC vann igen

Inför närmare 1 500 åskådare vann Linköping också sin andra match i damallsvenskan i fotboll hemma mot Bälinge med 2-0.

- Jag tycker vi äger hela matchen och har de flesta målchanserna, men sedan är det som vanligt att vi inte sätter dem, sa Kosovare Asllani i Linköping efter matchen.

Linköping började bäst och tog ledningen redan i den 6:e minuten genom Maria Karlsson som fick in bollen i mål från nära håll. 

Men…

I den 83 minuten fick Bälinge en jättechans att kvittera, trots stor Linköpingsdominans matchen igenom.

- Det var en hörna och så kommer bollen mot målvakten Hedvig Lindahl, men hon kan inte hålla den, hon släpper den och jag tänkte trycka in den i mål med pannan, men då kommer Lindahl tillbaka och tar bollen, det var tungt, sa Emilia Appelqvist i Bälinge då hon kommenterade sin chans att snuva Linköping på poäng.

Men så blev det inte.

I stället för mål där avgjorde Linköping med ett mål på stopptid.

Den pigga inhopparen Ann Westermark serverade Jessica Landström inne i Bälinges straffområde och äntligen fick hon göra 2-0 till Linköping.

Den nya landslagsforwarden från Hammarby, Jessica Landström hade missat några riktigt fina lägen framför mål tidigare under matchen.

Vidare skapades det chanser genom Josefine Öqvist snabba löpningar på högerkanten och så hade bland annat Marie-Louice Skålberg ett pressat skott tätt utanför i den första halvleken.

Tufft för brasilianskorna

När det gäller Linköpings två brasilianska spelare, Christiane och Daniela så hade de tuffa förutsättningar att förbereda sig inför matchen, de deltog i OS-kval med Brasilien och kom tillbaka efter en lång flygresa till Linköping kvällen innan match.

- Att flyga i 14 timmar är absolut tufft, man blir seg av en så lång flygresa, men de skötte sig bra ändå, sa Kosovare Asllani i Linköping om sina brasilianska lagkamrater.

Skottglad Daniela

Inte minst gäller detta Daniela som styrde och ställde en hel del som innermittfältare i Linköping, hon visade prov på en härlig skottförmåga. Daniela sköt flera pressade skott från långt håll, en av dem tog klockrent i stolpen.

- Daniela måste alltid skjuta för det gör hon bra, bara hon skjuter så blir det farligt direkt, fortsatte Asllani.  

Kosovare Asllani gjorde ett piggt inhopp i LFC-tröjan, hon spelade fram till ett par riktigt bra lägen och var själv nära att bli målskytt.

- Jag är nöjd, vi skapar flera chanser när jag kommer in, jag är mera en spelare i djupled och kompletterar Jessica Landström på ett bra sätt.

Tuff konkurrens i kedjan

Men det är tuff konkurrens för den lovande Asllani, den här gången fick hon byta av världsstjärnan Christiane efter 63 minuter.

- Får jag säga det själv så förtjänar jag en startplats, faktiskt, men konkurrensen är som den är, sa Asllani.

Linköping har 6 poäng efter 2 spelade matcher.

Damallsvenskan i fotboll

Linköping-Bälinge 2-0

1-0  (6)  Maria Karlsson
2-0 (91) Jessica Landström

Publik: 1 455   

                                                      Nicklas Pettersson
                                                      nicklas.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".