Östergötland

Kritik mot landstingets årsredovisning

Nu kommer kritik från landstingets revisorer kring den senaste årsredovisningen. Inga åtgärder har vidtagits för att förbättra ekonomin, enligt revisorerna.

- Man kan väl säga att kritiken är befogad i förhållande till vad revisionen sagt tidigare i delårsrapporten och de brister som man har visat att inte vidta åtgärder under året, säger Martin Nyholm, ordförande för revisorerna.

Redan efter sommaren uppmanades landstingsledningen att sätta upp tydliga mål för att vända det underskott som råder i sjukvården, men trots varningen är läget idag ännu allvarligare. Inga tydliga mål nämns heller i årsredovisningen, anser revisorerna.

Ansvarig politiker säger att målet varit att nå en budget i balans.

- Vi har ju hela tiden jobbat gentemot den ledarstruktur som finns inom landstinget, där landstingsdirektören är den första nivån. Alla har haft i uppdrag att få en budget i balans men tyvärr har inte det lyckats, säger Marie Morell, landstingsstyrelsens ordförande.

Stefan Eriksson/Daniel Klaar
stefan.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".