Slutet för Butterfly Flip

Butterfly Flip, med Malin Baryard-Johnsson i sadeln, bröt sin sista världscupfinal i hästhoppning i Göteborg. Framgångssagan för ryttarinnan och hästen är därmed över.

Flippan får gå ytterligare några stora internationella tävlingar den här säsongen. Att hon inte tog sig runt i finalen i Göteborg på fredagen ändrar inget.

Risken för att Flippan hamnar i en lika jobbig bana igen som den i Göteborg är obefintlig.

Torsdagens första runda i finalen gick som en dröm. Flippan rann fram, hon verkade inte ta i. Rena motsatsen till fredagen.

Flippan rev på sjunde hindret, vägrade på nästa. Beskedet från henne till Baryard var glasklart: ”Nej. Jag vill inte”. Det var bara att styra mot utgången.

Den tuffa banan i Scandinavium blev en mardröm för många av ryttarna. Först 25:e ekipage lyckades ta sig runt felfritt inom tiden.

Bara fem kom till omhoppning och av dem var Jessica Kürten, Irland snabbast. Nu leder hon finalen inför söndagen avslutning.

Förre ledaren, tysken Heinrich-Hermann Engemann hade två nerslag och ligger nu sjua.

Av svenskarna var Royne Zetterman gladast. Han var oerhört nära en felfri runda och svor över sin eviga otur i Göteborg.

Rolf-Göran Bengtsson hade två nedslag och dalade i listan. Helena Lundbäck och han delar fjortonde plats totalt. I klassen var Zetterman åtta och Lundbäck elva, precis som Bengtsson.

Nu tar världscupfinalen paus över lördagen och avslutas med två rundor på söndagen.

Radiosporten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".