1 av 2
2 av 2

Bodström: Reinfeldt är som Seinfeld

Förre justitieministern Thomas Bodström var den tyngsta första majtalaren i länet i år. Han talade i både Mjölby och Norrköping och gick till hårt angrepp mot den borgerliga regeringen.

– Det handlar om tre förvirrade män och en hysterisk kvinna som säger en sak men gör en annan, säger Bodström.

Bortsett från komedireferenser talade Bodström under socialdemokraternas paroll för årets 1 maj, frihet kräver rättvisa.

– Det är så att om man ska få uppleva frihet så måste det finnas rättvisa. Annars är det bara frihet för vissa människor. Frihet att bestämma över andra och se till att man själv får det bra på andras bekostnad.

Så tycker du inte att det är i Sverige idag.
– Nej, det går åt fel håll. De rika blir ännu rikare och de som har det svårt får det ännu svårare och de får betala för de stora skattesänkningarna. Vi tycker också att det är bra med skattesänkningar men de ska inte öka klyftorna mellan folk.

I Norrköping tågade det flera hundra meter långa tåget, lett av kommunalrådet Eva Andersson, från de Geergymnasiet till Folkets park. Väl där gick Thomas Bodström till hårt angrepp mot den borgerliga regeringen.

– Jag märkte plötsligt att Seinfeld och Reinfeldt rimmar och att det handlade om tre hysteriska män som säger en sak men gör en annan och så en hysterisk kvinna. Men det finns en skillnad för Seinfelds gillar man ju och de försöker medan Reinfeldts regering är en regering som bara några få tjänar på och det är en väldigt hård och orättvis regering

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".