Ännu en anhållen efter rånet i Herrbeta

På måndagen anhölls en tredje person som misstänkt för inblandning i rånet mot en vägrestaurang i Herrbeta i början av april.

Sedan tidigare sitter två personer häktade och polisen har fattat misstankar om att det hela är ett insiderjobb, skriver Östgöta Correspondenten. 

Den anhållne är en 23-årig man från Norrköping som är misstänkt för grovt rån, enligt kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

Sedan tidigare sitter en 24-årig kvinna och en 26-årig man häktade för inblandning i samma rån. Kvinnan, som själv har arbetet på vägkrogen, är dessutom misstänkt för inblandning i två tidigare rån mot samma restaurang, den 26 oktober förra året och den 16 januari i år. 26-åringen är även misstänkt för inblandning i det första rånet.

Ett faktum som har fått polisen att fatta misstankar om att rånen kan vara ett insiderjobb är att restaurangens övervakningskameror har varit ur funktion. Det snarlika tillvägagångssättet har också fått polisen att misstänka ett samband, skriver Ösgöta Correspondenten idag.