Mardrömmen fortsätter för Norrköping

Ett insläppt mål bara en minut in i andra halvlek och ytterligare ett bara tio minuter senare förstörde kvällen för IFK Norrköping.

Matchen mot AIK slutade 1-2 och Norrköping blir allt mer fast förankrat i botten.

– Jag tycker vi bjuder på för enkla mål. Det är lite bittert att de inte gör mål på de chanser de spelar sig till utan de får enkla mål, säger tränaren Sören Cratz efter matchen.

13 784 hade tagit sig till Idrottsparken för att se matchen.

Det var IFK Norrköping som började piggast och pressade AIK i inledningen av matchen. Men ju längre matchen led tog Stockholmarna över mer och mer och direkt efter avspark i andra halvlek hände det som inte fick hända, igen.

Dulee Johnsson fångar upp en misslyckad rensning från IFK-försvaret och stöter in 1-0 för gästerna. Det är inte första gången Norrköping släpper in mål tidigt i halvlekarna.

– Det är därför vi ligger sist. Vi släpper in enkla mål, inte får vi stå så fria i motståndarnas straffområde. Vi är naiva, inte koncentrerade och det är inte första gången vi släpper in mål direkt i halvleken. Vi pratade om det i halvtid att vi måste vara på fötterna men det var det inte och det är koncetrationssak.

I den 56:e minuten får Daniel Mendes stå helt fri framför Nuredin Bakiu i IFK-målet och nicka in 2-0 till AIK på en frispark. Då räckte det inte att IFK pressade på i slutet och kunde reducera på straff genom Kevin Amuneke. Norrköping ligger sist i den allsvenska tabellen och har forftarande inte vunnit i återkomsten till Allsvenskan.

– Nej, det verkar svårt i år. Men det är bara att jobba vidare så kommer det nog så småningom, säger Richard Spong.

På söndag möter Norrköping Ljungskile i den sista matchen innan serien tar uppehåll för EM och sommarlov. Det finns mycket att träna på under spelledigheten.

– Det kommer väl ganska lägligt när vi inte spelar så bra. Men det är en match kvar och vi ska tre poäng där först.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se
Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se

IFK Norrköping-AIK 1-2((0-0))

0-1 Dulee Johnson (46), 0-2 Daniel Mendes (56), 1-2 Kevin Amuneke (76).

Varningar, IFK Norrköping: Mikael Blomberg. AIK: Daniel Tjernström, Mats Rubarth.

Domare: Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna.

Publik: 13 784.