Polisen ger inte upp om försvunna Sargonia

Det finns flera ouppklarade mordfall i Östergötland än det på Viveca Larsfjäll som preskriberades igår.

I fallet med Sargonia Dankha, som försvann från sitt hem i Linköping för mer än tio år sen och som tros ha mördats, så går nu polisen igenom ärendet på nytt.

- Ja, Sargonia-ärendet har ju levt sedan 1995 och vi vet fortfarande inte vart hon tagit vägen. Vi har misstankar mot en person men utredningen står och stampar, säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid polisen i Linköping.

Det har gått 12 år sedan 21-åriga Sargonia Dankha försvann från sitt hem i Linköping en sen höstdag. Under åren -har sökandet efter Sargonias kropp pågått på olika platser runtom i länet.

Så sent som nu i veckan träffade polisens utredare åklagaren Katarina Welin Johansson för att återigen titta närmare på fallet. Beslutet blev att utredningen ska fortsätta.

- Just nu tittar vi på beslag och se om vi kan hitta en ny infallsvinkel därifrån, säger Staaf.

Trots att det gått lång tid sedan kvinnan försvann så har Jan Staaf förhoppningar om att fallet ska lösas.

- När det gäller Sargonia-fallet så hoppas jag vi nå en lösning inom en snar framtid. Jag tycker nog vi har ganska bra bevisning. Det vi behöver är att hitta Sargonia var hon nu finns någonstans. Jag hoppas att det finns någon person som har information i den utredningen så att vi hittar Sargonia, säger Staaf.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se