Borensberg

Reinfeldt avslöjar att han sopsorterar

Vad gör egentligen statsminister Fredrik Reinfeldt för miljön? Den frågan gick 11-åriga Lena i Borensberg och grunnade på.

Efter att ha skrivit brev till regeringskansliet så har Lena nu fått svar av Reinfeldt.

Statsministern berättar att han sopsorterar och släcker lampor och andra elektriska apparater när han inte behöver använda dem.

Han skriver att regeringen tar miljöfrågan på stort allvar och tillägger att regeringen hela tiden arbetar med att förbättra Sveriges miljöpolitik.

Lenas brev till statsminister Fredrik Reinfeldt:
Hej Fredrik!
Jag är en tjej på 11 år. Jag tycker att det är bra att folk kämpar för miljön. Jag tror nog att du också gör det. Jag hoppas att du kan svara på dessa frågor.
1. Hur är det att vara stadsminister?
2.Gör du något bra för miljön?
3.Är Moderaterna ett ”bra” parti?
4.Vad gör du på dagarna?
Svaren ska skickas till:
Lena

 
 
Här är Fredrik Reinfeldts svar (något nerkortat):
Hej Lena!
Tack för ditt brev. Regeringen tar miljöfrågan på stort allvar, och arbetar hela tiden för att förbättra Sveriges miljöpolitik. Klimatfrågan är viktig. Avgaser bryr sig inte om ritade gränser på en karta, och för att på allvar råda bot på farliga utsläpp gäller det: att Sverige samarbetar mycket med andra länder. Jag skulle själv kalla mig miljövänlig, främst för att jag tänker på hur mina vardagsval påverkar miljön. Jag sorterar till exempel mina sopor och släcker lampor och andra elektriska apparater när jag inte behöver använda dem. Jag ägnar även mycket tid åt miljöfrågor i mitt arbete, både här hemma i Sverige och i samtal med andra länder.
Vänliga hälsningar,
Fredrik Reinfeldt