Norrköping

Jeff Hällegard tränar Vita Hästen

Det blir Jeff Hällegard, 44, som tar över som tränare i Vita Hästen.
- Målet är att ta laget till allsvenskan nästa år, säger Hällegard till SR Östergötland.

Jeff Hällegard, som tidigare spelat i Vita Hästen, kommer närmast från ett tränarjobb i division ett-klubben Enköping.

- Hästen tar på sig att ersätta Enköping till viss del för att ta över Jeff som tränare, det ligger inom ramen för vår budget, säger Håkan Sigfridsson, sportchef i Vita Hästen.

Jeff Hällegard rör sig vant i Himmelstalundshallen. Under fyra säsonger (1987-88, 89-92) spelade han i Vita Hästen. Därefter tog han med sig skridskorna och flyttade norrut, till Nyköping. Under sin tid som spelare har han också representerat bland annat Tingsryd, Skellefteå och Djurgården. De senaste åren har Hällegard varit tränare. Nu är han tillbaka i Norrköping med ett tränarkontrakt som sträcker sig över tre år.

- Min viktigaste uppgift är att sälja in de budskap jag har och att vi tillsammans får en värdegrund där vi vet vad vi gör varje dag, säger Hällegard.

I veckan ska han tillsammans med klubbledningen diskutera nya spelare. Även om det redan i dag finns ”stor potential i laget” för att citera den nye tränaren.

Han beskriver sig som en ledare som engagerar sina spelare.

- Jag är en pedagogisk ledare som vill att varje spelare ska känna sig delaktig i lagets prestation. Jag vill spela en fartfylld hockey, säger Hällegard.

När är Vita Hästen i allsvenskan?
- Nästa år.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista