Gunnar Axén talar ut: "En smutskastningskampanj"

Nu talar den moderate riksdagsmannen Gunnar Axén ut om anklagelserna om kvinnomisshandel som riktats mot honom och åklagarens beslut att lägga ned förundersökningen.
- Jag hoppas att det leder till ett stopp av den här smutskastningskampanjen.

Nu överväger Gunnar Axén rättsliga åtgärder mot de som spridit ryktet.

- Jag är mycket glad och lättad över åklagarens beslut, jag har aldrig trott att det skulle bli något annat resultat än det här.

Hur har det här påverkat ditt liv?
- Det har varit väldigt jobbigt och tungt för oss, säger Axén.

Den moderate riksdagsmannen kommer lättad till vår intervjuplats i centrala Norrköping under måndagskvällen. Gunnar Axén berättar att han mest suttit hemma under tiden då åklagaren utrett anklagelserna om kvinnomisshandel. Nu är utredningen nedlagd men frågorna kvarstår, från vem och varför har uppgifterna om kvinnomisshandel dykt upp.

- Det finns personer inom politiken och en och annan utanför som spridit de här uppgifterna. Syftet skulle kunna vara att smutskasta mig, kanske att få mig att avgå eller att inte kandidera till nästa val.

Gunnar Axén säger att han inte utesluter rättsliga åtgärder mot de som spridit uppgifterna om kvinnomisshandel.

- Nu är jag befunnen oskyldig, därmed kan jag inte se att det skulle ha några konsekvenser för min politiska gärning. Jag tänker sitta kvar på riksdagens östgötabänk.

Kommer du ställa upp i valet om två år?
- Jag har inte riktigt bestämt mig men jag överväger det, säger Axén.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista