Linköping

Kraftig ökning av orderingången för Sectra

IT- och medicinföretaget Sectra i Linköping ökade sin orderingång med närmare 50 procent under verksamhetsåret 2007/2008 och översteg för första gången i bolagets historia en miljard.

- Verksamhetsåret har kännetecknats av exceptionellt hög orderingång, säger Jan-Olof Brüer, koncernchef och vd för Sectra AB.

Omsättningen steg med 10,5 procent till 743 miljoner kronor och det är också den högsta siffran hitills. Vinsten efter finansnetto stannade på 80 miljoner kronor. Det är en ökning med närmare 10 miljoner jämfört med föregående verksamhetsår: 

– Vi uppfyller också i år vårt vinstmål, en vinstmarginal på mer än 10 procent. Verksamhetsområdet Avlyssningssäkra kommunikationssystem fortsätter skörda framgångar och bidrar till årets förbättrade resultat, säger Jan Olof Brüer.

Han säger också att bolaget fortsätter att expandera internationellt och att marknader utanför Sverige nu står för över 65 procent av koncernens omsättning.

Kraftigast har Sectra vuxit på den amerikanska marknaden, men satsningarna på andra strategiska marknader fortsätter också: 

–Under fjärde kvartalet har vi tagit ett steg in på världens näst största marknad för medicinteknik, Japan, genom ett avtal med en distributör och öppnandet av ett lokalt kontor.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista