Länsordförande: Axén borde trätt fram tidigare

Den moderate riksdagsmannen Gunnar Axén borde ha trätt fram tidigare och talat ut om anklagelserna om kvinnomisshandel. Det anser länsordföranden för moderaterna i Östergötland, Christian Gustavsson.

- Jag har stort förtroende för hur Gunnar skött sitt riksdagsarbete, det har jag aldrig ifrågasatt. Det jag sagt till Gunnar är hur han hanterat frågan, säger Gustavsson.

Du menar att han borde trätt fram tidigare?
- Ja, jag tror att det hade varit ett bättre sätt att snabbt få tyst på skriverierna och inte göra det till veckolånga skriverier, säger Christian Gustavsson.

Gunnar Axén har bara i ett kort pressmeddelande kommenterat åklagarens utredning. Men efter överåklagarens beslut att lägga ned förundersökningen under måndagen så bestämde sig Axén för att tala ut. Han fick då frågan av SR Östergötland om varför han inte trätt fram tidigare:

- Jag har tyckt att det varit viktigt att den rättsliga prövningen fick nå sitt slut, så att frågan blivit avdömd ordentligt. Jag har inte varit delgiven misstanke om brott, även om det framgått något annat i media. Åklagaren har sagt att han kommit fram till slutsatsen att det inte har begåtts något brott. Jag har velat vänta tills den rättsliga processen kom till sitt slut.

Lotta Karlsson
lotta.karlsson@sr.se
Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista